Vsak kilogram šteje – nov paket z mesečnim popustom glede na izgubljene kilograme!

Vse o celulitu in kako se spopasti s to pogosto težavo

S pravilnim razumevanjem celulita, ustreznimi spremembami v prehrani, redno telesno aktivnostjo ter uporabo naravnih sredstev in kozmetičnih tretmajev, lahko zmanjšamo pojav celulita ter dosežemo bolj gladko in napeto kožo.

S pomočjo naprav v Infra Fit Studiu lahko pospešimo cirkulacijo limfe in krvi in vam tako pomagamo pri izgubi pomarančne kože.

Celulit je stanje, pri katerem se maščoba nabira pod površino kože, kar povzroča videz nepravilne teksture. Pojav celulita je posledica kombinacije dejavnikov, vključno z genetiko, hormonskimi spremembami, nezdravim življenjskim slogom in pomanjkljivo prehrano.

Nezdrava prehrana, bogata s predelano hrano, sladkorjem in nasičenimi maščobami, lahko poslabša videz celulita. Pomembno je, da v prehrano vključite sveže sadje in zelenjavo, polnozrnate izdelke, pusto meso ter zdrave maščobe (semena, oreščki).

Pri naravnih sredstvih govorimo o masaži s suho ščetko, kavni oblogi, olju grenivke, algini obloga in hidraciji. Z njihovo pomočjo celulit omilimo. Prav tako je pomembno vzdrževati zdrav način življenja, vključno z uravnoteženo prehrano in redno telesno aktivnostjo.

Kazalo

Prihaja poletje in čas za skok v kopalke. Marsikateri osebi pa takšne trenutke sreče in brezskrbja krade celulit. Celulit je pogosta skrb mnogih ljudi, še posebej žensk, saj se pogosto pojavi na trebuh, zadnjici in stegnih.

Ta estetski problem je lahko vzrok za zmanjšano samozavest in nezadovoljstvo s telesom. Kljub temu pa lahko s pravilnim razumevanjem celulita in z ustreznimi življenjskimi in prehranskimi spremembami zmanjšamo njegov pojav. Ustrezen življenjski slog lahko dela čudeže. Že z majhnimi spremembami lahko poskrbimo, da bo naša koža bolj gladka in napeta.

Spodaj se bomo skupaj osredotočili na razumevanje celulita, vpliv prehrane nanj, najboljše fizične aktivnosti, naravna sredstva ter kozmetične tretmaje za zmanjšanje celulita. Skupaj bomo ugotovili, da je borba proti celulitu pravzaprav mačji kašelj.

Razumevanje celulita: kaj celulit sploh je in zakaj se pojavi

Pri celulitu gre za stanje, kjer se pod površino kože nabira določen del maščobe in povzroči nepravilne teksture. Te teksture lahko vodijo v t.i. videz pomarančne kože.

Tovrstni pojav mnogokrat povezujemo s slabim pretokom limfe in krvi v tkivih ter s prekomernim zadrževanjem tekočine. Celulit se na koncu pojavi zaradi kombinacije več dejavnikov. Njegov pojav je odvisen od hormonskih sprememb, genetike, morebitnim nezdravim življenjskim slogom in z njim povezanim slabim prehranjevanjem, velik dejavnik pa je tudi pomanjkanje fizične aktivnosti.

Ker živimo v dobi, kjer je običajen hiter tempo življenja, pa ima na pojav celulita žal vpliv tudi z njim povezan stres, ki stanje še poslabša.

Kako na pojav celulita vpliva naša prehrana

Nihče si ne bi mislil, da je prehrana res ključnega pomena pri pojavu celulita. Nezdrave prehranjevalne navade, konzumiranje predelane hrane, polne nasičenih maščob in sladkorjev lahko prispevajo k nabiranju maščobnih oblog. Tako se videz celulita še slabša. Pomembno je, da na dnevni bazi zaužijemo zadostno količino vlaknin, saj s tem poskrbimo, da je zadrževanje tekočine manjše.

Lahko s pravilno prehrano omejimo pojav celulita?

Če želimo celulit zmanjšati, je pomembno, da se v prehrano vključi svežo zelenjavo in sadje. Priporočeno je tudi uživanje polnozrnatih izdelkov, pustega mesa ter zdravih maščob, ki jih najdemo v npr. oreščkih in semenih. Ne pozabite, da je pomembno tudizadostno vnašanje vode v telo. Z vnosom vode telo hidriramo, hidracija pa spodbuja pravilen pretok limfe in krvi.

Najboljše fizične aktivnosti za učinkovit boj proti celulitu

Poleg pravilne prehrane je redna telesna aktivnost ključnega pomena pri zmanjševanju celulita. Določene vadbe lahko ciljno vplivajo na problematična področja, kjer se celulit najpogosteje pojavlja.

Kardiovaskularne vaje, kot so tek, kolesarjenje, plavanje ali aerobika, so odlične za izgorevanje maščob in izboljšanje pretoka krvi. Poleg tega so vaje z obremenitvijo, kot so trening z utežmi ali vadba moči, učinkovite pri toniranju mišic ter povečanju presnove, kar lahko prispeva k zmanjšanju celulita.

Poleg teh vaj pa so tudi vaje, ki se osredotočajo na posamezna področja, kjer se celulit pojavlja. Vaje, kot so počepi, izpadni koraki, izteg nog ter vaje za zadnjico, lahko pomagajo pri krepitev mišic in zmanjšanju celulita na teh področjih. Seveda pa vadba ne vpliva le na celulit, vendar ima še nešteto drugih koristi!

Naravna sredstva za zmanjšanje celulita

Poleg sprememb v prehrani in redne telesne aktivnosti, lahko uporabimo tudi nekatera naravna sredstva, ki pomagajo zmanjšati pojav celulita. Med najbolj priljubljenimi naravnimi sredstvi za zmanjšanje celulita so:

  • Masaža s suho ščetko: Uporaba mehke ščetke za masažo kože pred tuširanjem lahko izboljša pretok krvi ter odstranjuje odmrle kožne celice.
  • Kava: Kavna obloga lahko izboljša cirkulacijo, zmanjša zadrževanje tekočin ter izboljša videz kože.
  • Olje grenivke: Masaža z oljem grenivke lahko spodbuja limfno drenažo ter izboljšuje videz kože.
  • Algina obloga: Uporaba algine obloge na problematičnih področjih lahko zmanjša zadrževanje tekočin ter pripomore k učinkovitejšemu odstranjevanju celulita.
  • Hidracija: Pijte dovolj vode, da ohranjate hidrirano kožo, saj boste tako upočasnili nastanek celulita.

Kozmetični tretmaji za odstranjevanje

Kakor ugotovljeno je pomen zdravega načina življenja, v kar vključujemo skrb za redno telesno aktivnost in uravnoteženo prehrano, za odpravo celulita ključen. Poleg vseh naravnih sredstev, s katerimi se lahko borimo proti tej nadlogi, pa obstajajo tudi različni kozmetični tretmaji. Vsi ti obljubljajo zmanjšanje celulita, vseeno pa se je potrebno zavedati, da so le začasna rešitev. Najbolj učinkovita je še vedno sprememba življenjskega sloga.

Med najbolj priljubljenimi kozmetičnimi tretmaji so:

  • Masaže: Profesionalne masaže, kot so limfna drenaža, anticelulitna masaža ali vakuumski tretmaji, lahko izboljšajo pretok krvi in limfe ter zmanjšajo pojav celulita.
  • Radiofrekvenca: Ta neinvazivna tehnologija uporablja toploto za spodbujanje proizvodnje kolagena ter izboljšanje tonusa kože.
  • Laserska terapija: Laserska terapija se lahko uporablja za stimulacijo kolagena in zmanjšanje maščobnih oblog ter posledično zmanjšanje celulita.
  • Kavitacija: Ta postopek uporablja ultrazvočne valove za razbijanje maščobnih celic ter zmanjšanje celulita.

Pojav celulita lahko preprečimo

Poleg zmanjševanja celulita je mogoče preprečiti tudi njegov pojav. Ključno je ohranjati zdrav način življenja, ki vključuje uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost in zadostno hidracijo.

Zmanjšanje vnosa sladkorja, predelane hrane in nasičenih maščob ter povečanje vnosa sadja, zelenjave in vlaknin lahko pomaga pri preprečevanju celulita. Poleg tega je pomembno ohranjati zdravo telesno težo ter se izogibati kajenju in stresu, saj lahko ti dejavniki poslabšajo pojav celulita.

V zaključku je pomembno poudariti, da celulit ni nepremagljiv problem, je pa žal veliko odvisno od genetike. S pravilnim razumevanjem celulita, ustreznimi spremembami v prehrani, redno telesno aktivnostjo ter uporabo naravnih sredstev in kozmetičnih tretmajev, lahko zmanjšamo pojav celulita ter dosežemo bolj gladko in napeto kožo.

Zmanjševanje pojavljanja celulita in njegovo delno odstranjevanje pa lahko dosežemo tudi s pomočjo nekaterih specifičnih naprav za vadbe, ki jih imamo tudi v Studiu Infra Fit. Preverite našo ponudbo naprav in vadb ter se naročite na termin!

Hitro hujšanje

Hitro Hujšanje – Nasveti

Ste že kdaj pomislili, da bi lahko hitro hujšanje bilo tako zabavno kot iskanje izgubljenega para nogavic v pralnem stroju? No, morda ni ravno tako zabavno, ampak s pravimi nasveti in triki lahko postane precej…

Preberite Več»

Niste popolnoma prepričani?

Izkoristite brezplačen prvi posvet in prvi trening

Zavedamo se, da je včasih odločitev za začetek treninga težko sprejeti, za to pa obstaja več razlogov.

V kolikor še niste prepričani, da bi vadbo zaupali nam, vas vabimo na brezplačen prvi posvet in brezplačen prvi trening.