Vsak kilogram šteje – nov paket z mesečnim popustom glede na izgubljene kilograme!

Kako se znebiti celulita: metode in nasveti

Celulit je težava, s katero se lahko sooča vsakdo, vendar je z ustreznim razumevanjem, pristopom in vztrajnostjo mogoče doseči vidne rezultate pri zmanjševanju njegovega videza.

S pravilnimi metodami in nasveti lahko dosežete gladko in privlačno kožo ter pridobite na večji samozavesti. V Infra Fit Studiu poskrbimo, da vam zagotovimo učinkovite nasvete za boj proti celulitu. Veselimo se vašega nasmeha po uspešno doseženih ciljih!

Čas, potreben za dosego opaznih rezultatov pri zmanjševanju celulita, je odvisen od več dejavnikov. Nanj vpliva izvorno stanje celulita, prehrana, telesna aktivnost, izvorno stanje celulita ter vaša doslednost in vztrajnost.  Za nekatere se lahko vidne spremembe pojavijo že v nekaj tednih, medtem ko drugim lahko traja nekaj mesecev.

Pomembno je vzdrževanje zdravega življenjskega sloga; ohranjanje uravnotežene prehrane, omejitev sladkorja, nasičenih maščob ter predelanih živil. Ne pozabite tudi na telesno aktivnost ter negovanje kože.

Da, uporaba naravnih zdravil in zelišč lahko celulit malenkost omili. Pomagate si lahko z npr. kofeinom, rdečo papriko, zelenim čajem in bršljanom.

Kazalo

Nekatere nadležnosti ne izbirajo po spolu ali starosti, za nasprotnika si lahko izberejo vsakogar. Med eno izmed teh nadlog sodi tudi celulit. Celulit je ena izmed najpogostejših težav, s katero se srečujejo tako ženske kot moški.

Ne glede na starost, postavo ali telesno aktivnost, lahko celulit prizadene praktično vsakogar. Celulit lahko opazimo v obliki vidnih nepravilnosti na koži, ki se pokažejo kakor majhne udrtinice, ki na videz spominjajo na pomarančno lupino.

Pomembno je, da razumemo pomen celulita in njegovega izvora, saj lahko le tako sestavimo učinkovit bojni načrt. Skupaj bomo spoznali različne učinkovite nasvete in metode, ki podajo odgovor na to, kako se znebiti celulita. Nikoli ni prepozno, da naši koži povrnemo gladkost in privlačnost.

Razumevanje celulita in njegovega izvora

Mnogi celulit razumejo popolnoma napačno. Tretiramo ga zgolj kot kozmetični problem, v resnici pa je mnogo več. Njegov izvor je precej kompleksen. Pojavi se, ko se v podkožnem tkivu nabere prekomerna količina vode in maščobnih celic. To povzroča pritisk na vezivno tkivo in tako omejuje prekrvavitev. Posledično naša koža spremeni in postane neenakomerna.

Znano je, da ima nastanek celulita več mogočih vzrokov. Med dejavnike za pojavitev sodijo npr. nepravilno prehranjevanje, pomanjkanje fizične aktivnosti, slabša cirkulacija, velik vpliv pa imata tudi genetika ter hormonsko neravnovesje.

Učinkovita prehrana pri boju proti celulitu

Prehrana ima res pomembno vlogo pri zmanjševanju celulita. Določena živila lahko spodbujajo nastanek celulita, medtem ko druga pomagajo pri njegovem zmanjševanju. Pri sestavljanju prehrane za boj proti celulitu je priporočljivo vključiti živila, ki spodbujajo zdravje kože in izboljšujejo cirkulacijo.

Poleg tega je priporočljivo tudi omejiti vnos sladkorja, nasičenih maščob in predelanih živil, saj lahko prispevajo k vnetjem in poslabšajo videz celulita.

Kako se znebiti celulita s prehrano oz. preprečiti njegov nastanek?

 1. Antioksidanti: Jagode, borovnice, špinača in zeleni čaj so bogati z antioksidanti, ki pomagajo pri odstranjevanju prostih radikalov in izboljšujejo elastičnost kože.
 2. Beljakovine: Puste beljakovine, kot so piščanec, puran, ribe in stročnice, pomagajo pri obnovi in krepitev vezivnega tkiva, kar zmanjšuje videz celulita.
 3. Omega-3 maščobne kisline: Losos, oreščki in laneno seme so bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, ki izboljšujejo krvni obtok in zmanjšujejo vnetje.
 4. Voda: Redno uživanje zadostne količine vode je ključnega pomena za ohranjanje hidrirane kože. Ta je bolj elastična in manj nagnjena k celulitu.

Najboljše vaje za zmanjšanje celulita

Poleg uravnotežene in primerne prehrane je pomembno v naš vsakdan vključiti tudi telesno aktivnost. Ta naj bo redna, saj bomo s konsistentno vadbo poskrbeli za boljši tonus, imela pa bo tudi splošen pozitiven vpliv na druge aspekte našega življenja.

Določene vaje ciljajo na izboljšanje tonusa kože in krepitev mišic. Tu je nekaj najbolj učinkovitih vaj za zmanjšanje celulita:

  1. Kardiovaskularne vaje: Hoja v hribe, hitra hoja, tek plavanje, kolesarjenje in ples so zelo učinkovite kardiovaskularne vaje. Opazno pomagajo pri izgorevanju maščob in izboljšujejo cirkulacijo, tako pa zmanjšajo videz celulita.
  2. Vaje za zadnjico in stegna: Vaje, kot so izpadni koraki, počepi s širokim razkorakom, mostiček in trebušnjaki za trebušne mišice, pomagajo oblikovati in učvrstiti zadnjico ter stegna.
  3. Vaje za moč: Vadba z utežmi ali lastno težo, kot so počepi, izpadni koraki, mrtvi dvig in sklece, krepijo mišice in pospešujejo presnovo, kar prispeva k zmanjšanju celulita.
  4. Masaža in valjanje: Pomagamo si lahko tudi z uporabo masažnih pripomočkov. Uporabimo lahko masažne rokavice ali valjčke za telo, tako pa poskrbimo za boljšo cirkulacijo in zmanjšanje maščobe.
kako se znebiti celulita

Pomagajo lahko tudi naravna zdravila in zelišča

V borbi proti celulitu lahko veliko dosežemo že samo s prehrano in redno telesno aktivnostjo, obstajajo pa tudi določena naravna sredstva, ki lahko upočasnijo napredovanje celulita. Nekateri izdelki naravnega izvora lahko pripomorejo k boljšemu tonusu kože, spodbujajo drenažo in pospešijo razgradnjo maščob.

Katera živila so najboljša za zmanjševanje celulita?

Kofein

Kofein je učinkovit pri spodbujanju cirkulacije in razgradnji maščob. Uporabljamo ga lahko v obliki krem ali olj za masažo.

Rdeča paprika

Rdeča paprika vsebuje kapsaicin. Gre za učinkovino, ki  spodbuja presnovo in izgorevanje maščob. Lahko jo vključimo v prehrano ali uporabimo v obliki krem.

Bršljan

Bršljan izboljšuje limfno drenažo, kar prispeva k odstranjevanju odvečne vode in zmanjšuje videz celulita. Uporablja se lahko v obliki gela ali kreme.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat z antioksidanti, ki pomagajo pri izboljšanju cirkulacije in zmanjšanju vnetja. Lahko ga uživamo ali uporabimo v obliki krem.

Dolgoročno ohranjanje pridobljenih rezultatov

Ko dosežemo želene rezultate pri zmanjševanju celulita, je ključnega pomena, da doseženo stanje doseženo dolgoročno vzdržujemo. To pomeni, da moramo ohranjati zdrav način življenja, ki vključuje redno telesno aktivnost, uravnoteženo prehrano in skrb za kožo. Tu je nekaj nasvetov, kako dolgoročno ohranjati pridobljene rezultate:

 • Redna telesna aktivnost: Po doseženem cilju je pomembno, da s telesno aktivnostjo, ki ste jo na novo vključili v svoj življenjski slog, redno nadaljujete. Bodite dosledni in si določite realistične cilje za ohranjanje zdrave telesne teže in tonusa mišic, saj bo takrat doseganje le-njih lažje.
 • Uravnotežena prehrana: Še naprej se osredotočajte na uravnoteženo prehrano. Uživajte veliko pustih beljakovinskih izdelkov, svežega sadja in zelenjave, ne pozabite pa vključiti tudi polnozrnatih izdelkov ter zdravih maščob. Omejite vnos sladkorja in predelanih živil. Priporočamo, da se v imenu svojega zdravja odpoveste tudi uporabi tobačnih izdelkov ter uživanju alkoholnih pijač-
 • Skrb za kožo: Redno negujte kožo s hidratantnimi kremami, olji ali serumom, ki spodbujajo elastičnost kože. Masaža in uporaba pripomočkov za masažo lahko še naprej izboljšujejo prekrvavitev in zmanjšujejo videz celulita.
 • Hidracija: Ne pozabite na redno pitje zadostne količine vode, saj hidrirana koža izgleda bolj gladka in napeta. V kolikor ste pozabljive narave, priporočamo, da si nastavite opomnik in tako poskrbite za zadostno hidracijo.
Hitro hujšanje

Hitro Hujšanje – Nasveti

Ste že kdaj pomislili, da bi lahko hitro hujšanje bilo tako zabavno kot iskanje izgubljenega para nogavic v pralnem stroju? No, morda ni ravno tako zabavno, ampak s pravimi nasveti in triki lahko postane precej…

Preberite Več»

Niste popolnoma prepričani?

Izkoristite brezplačen prvi posvet in prvi trening

Zavedamo se, da je včasih odločitev za začetek treninga težko sprejeti, za to pa obstaja več razlogov.

V kolikor še niste prepričani, da bi vadbo zaupali nam, vas vabimo na brezplačen prvi posvet in brezplačen prvi trening.