Vsak kilogram šteje – nov paket z mesečnim popustom glede na izgubljene kilograme!

Ketogena dieta kot učinkovita pot do izgube telesne teže

Ketogena dieta je učinkovita pot do zdravja in izgube telesne teže. Preden pa se podate na pot do izgube teže s takšno dieto, pa je potrebno vedeti, kaj ketogena dieta sploh pomeni.

Za dodatne informacije o shujševalnih jedilnikih se lahko obrnete na InfraFit Studio, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali oblikovati prilagojen jedilnik, ki bo ustrezal vašim potrebam in ciljem. Ne odlašajte, začnite svojo pot do bolj zdrave in vitkejše postave že danes!

Ketogena dieta deluje z zmanjšanjem vnosa ogljikovih hidratov in povečanjem vnosa zdravih maščob. To vodi telo v stanje ketoze, kjer se namesto ogljikovih hidratov za nastanek energije porabljajo maščobe.
Ketogena dieta prinaša številne prednosti, vključno z izgubo telesne teže, povečano energijo, izboljšano mentalno jasnostjo, zmanjšanjem vnetij in izboljšano ravnjo holesterola.
Stranke InfraFit studia lahko pridobijo več informacij o ketogeni dieti pri osebju, ki bo nudilo strokovno podporo in nasvete za uspeh na tej prehranski poti.

Kazalo

Kako doseči idealno telesno težo, izboljšati svoje zdravje in življenjski slog, je dandanes postalo vroča tematika marsikaterega pogovora. Ljudje posegamo po raznovrstnih dietah, ki so osvojile srca številnih ljudi.

Ena izmed najbolj učinkovitih in priljubljenih pa je ketogena dieta, bolj znana le kot keto dieta. Ta revolucionarna prehranska metoda prinaša številne koristi, med drugim tudi izgubo odvečnih kilogramov, povečano energijo in dober vpliv na mentalno zdravje.

Dejstvo je, da so diete za večino le kratkoročna rešitev. S pomočjo spremembe miselnosti lahko poskrbimo, da dieto spremenimo v nov življenjski slog in tako svoje zdravje še bolj okrepimo. Več o lastnostih in prednostih diete pa si lahko preberete spodaj.

Več vrst diet pomeni več izbire za pravo odločitev

Obstaja neskončno različnih vrst diet. Vsaka od njih obljublja različne rezultate. Nekatere se osredotočajo na zmanjševanje vnosa maščob, druge na povečan vnos proteinov (beljakovin), spet tretje pa na npr. omejitev vnosa ogljikovih hidratov. Izbire je res veliko, med vsemi možnimi dietami pa ketogena dieta izstopa prav zaradi svojega unikatnega celovitega pristopa k prehrani.

Ketogena dieta je zasnovana na izredno nizkem vnosu ogljikovih hidratov, zmernem vnosu beljakovin in visokem vnosu zdravih maščob. S tem uravnoteženim razmerjem hranil telesu omogoča, da preide v stanje, imenovano ketoza.

V ketozi naše telo za nastanek energije uporablja (kuri) maščobe namesto ogljikovih hidratov. Tako prehranjevanje vpliva na boljše energijo, bolj izostren miselni fokus ter na hitro izgubo telesne mase.

Diete kot pot do zdravja in samozavesti

Obstaja res veliko razlogov, zakaj se ljudje odločajo/odločamo za diete. Nekateri se odločijo za proces dietiranja z namenom izboljšanja svoje telesne postave, ki je posledica izgube telesne teže. Vzroki so lahko povezani tudi z zgolj zdravstvenim vidikom. Sladkorna bolezen in debelost sta težava mnogih, zato je takrat izbira diete res utemeljena.

Diete na dolgi rok pozitivno vplivajo na preprečevanje bolezni in izboljšanje splošnega zdravja. Velik pozitiven odtis pustijo tudi na našem mentalnem stanju in samozavesti. Občutek, da se sami zavestno odločimo za nov način življenja ter zdravo prehrano, se tako odraža v našem zunanjem in notranjem sijaju.

Ketogena dieta - ena izmed uspešnih formul za zdravo življenje

Ketogena dieta je edinstvena v svoji sposobnosti, da spremeni način, kako naše telo izrablja energijo. S prehodom v stanje ketoze naše telo postane izjemno učinkovito v kurjenju maščob.

To je ključno za ljudi, ki želijo izgubiti telesno težo, saj telo za pretvorbo v energijo neposredno uporablja svoje maščobne zaloge. Poleg tega ketogena dieta stabilizira raven krvnega sladkorja (glukoze), kar ima pozitiven učinek na zmanjšanje želje po sladkarijah in ogljikovih hidratih.

Prednosti ketogene diete

Ketogena dieta ima številne prednosti, ki privabljajo številne ljudi. V InfraFit studiu vam z veseljem predstavimo vse lastnosti te diete.

Prednosti je torej, kakor že omenjeno, res veliko, vse te značilnosti pa so poskrbele, da je ketogena dieta postala priljubljena pri širši javnosti.

ketogena dieta

Izguba telesne teže

Ketogena dieta je znana po svoji učinkovitosti pri izgubi odvečnih kilogramov. Zmanjšanje vnosa ogljikovih hidratov spodbuja telo, da se zateka h kurjenju maščob, kar vodi do hitrejše izgube telesne teže.

Povečana energija

Mnogi ljudje poročajo o povečani energiji in izboljšani vzdržljivosti po prehodu na keto dieto. Namesto nihanj v energiji, ki jih povzročajo visoki in nizki nivoji krvnega sladkorja pri uživanju ogljikovih hidratov, ketogena dieta zagotavlja stabilno raven energije skozi ves dan.

Izboljšana mentalna jasnost

Ketogena dieta ima pozitiven učinek na naše možgane. Ketoni, ki se proizvajajo med ketozo, so odličen vir energije za možgane, kar lahko izboljša miselne funkcije, fokus in spomin.

Zmanjšanje vnetij

Ketogena dieta ima protivnetne učinke in lahko pomaga pri zmanjšanju vnetnih stanj v telesu. To je še posebej koristno za ljudi, ki trpijo zaradi kroničnih vnetnih bolezni, kot je npr. artritis.

Izboljšana raven holesterola

Čeprav je keto dieta znana po visoki vsebnosti maščob, se je izkazala za učinkovito pri izboljšanju ravni holesterola v krvi. Zmanjšanje vnosa ogljikovih hidratov in povečanje vnosa zdravih maščob lahko pripomore k zmanjšanju slabega holesterola (LDL) in povečanju dobrega holesterola (HDL).

Nasveti za dolgoročni uspeh

Naš cilj je, da stranke spoprijateljimo z mislijo o tem, da je dieta tek na dolge proge in ne šprint, čeprav splošno velja ravno obratno. Želimo si, da z dobro mentalno pripravo proces dietiranja ponotranjite in se ga lotite s postavljenim dolgoročnim ciljem. Naj zdravo prehranjevanja postane vaš način življenja in ne muha enodnevnica. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali doseči dolgoročen uspeh na tej poti.

Načrtovanje obrokov

Načrtovanje obrokov je pomembno za dejansko uspešno realizacijo diete. Plan obrokov si sestavite vnaprej. S tem se boste izognili prenajedanju in dodatnim skušnjavam po uživanju hrane, ki ni skladna s ketogeno dieto. V načrtovanje vključite obroke, ki so polni z beljakovinami, zdravimi maščobami in zelenjavo z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov.

Ohranjanje hidracije

Skrbite za zadostno hidracijo, saj lahko ketogena dieta povzroči izgubo vode in elektrolitov. Pijte dovolj vode, za preprečitev izgube elektrolitov pa lahko posežete tudi po izotoničnem napitku, ki bo povečal vašo hidracijo.

Iskanje podpore

Sodelujte s strokovnjaki, ki vam lahko nudijo oporo in strokovno znanje pri vaši ketogeni prehrani. Po nasvet se vedno lahko obrnete tudi v naš InfraFit studio! Imeti ekipo ljudi, ki vas spodbuja, bo povečalo vaše možnosti za uspeh.

Spoštujte svoje telo

Poslušajte svoje telo in bodite odzivni na njegove potrebe. Vsak organizem je unikaten, zato se zavedajte svojih individualnih odzivov na ketogeno prehrano in temu kasneje prilagajajte svoj način prehranjevanja.

Niste popolnoma prepričani?

Izkoristite brezplačen prvi posvet in prvi trening

Zavedamo se, da je včasih odločitev za začetek treninga težko sprejeti, za to pa obstaja več razlogov.

V kolikor še niste prepričani, da bi vadbo zaupali nam, vas vabimo na brezplačen prvi posvet in brezplačen prvi trening.